Close

Új fény indul

Úgy zártam a tavalyi évet, hogy elhatároztam, 2019-ben a radar alatt maradok, nem csinálok semmit, majd csak 2020-ban. Hála Istennek, megint az Ő tervei mentén haladt az életem, s minden a megfelelő időben, a lehető legmegfelelőbb térben a legjobb ritmusban és mértékben ért utol, a legjobb emberekkel, Veletek! Év elejét izzasztókunyhózással nyitottam, most pedig 22-én vasárnap 5:19-kor az új fény születését ünnepeltük. De az egész év a fényről szólt, lásd a Fénybenjárók Éjszakáját, amit már januárban kitaláltam és végül augusztusban csúcsosodott ki Pilisszentkereszten tűzönjárással. És sok-sok egyéb esemény volt idén, amik így vagy úgy formáltak, hatottak rám, ránk.

A tűzönjárás például megmutatta újra, hogy az ismeretlennel is minden rendben van, nincs mit félni tőle. Ráerősített arra is, amit persze mindig jól tudunk, hogy csak az első lépés nehéz. Most a talpunk alatt fizikailag is ott izzó 800 fokos parázs jóval magasabb/mélyebb szinten értette ezt meg velünk akkor, amikor a végtelenségig is elsétáltunk volna azon a parázsszőnyegen. Hogy van az a tűz, ami nem éget. A szeretet tüze volt az, amin átmentünk.

 

Hol is van az az energia?

Sokat beszéltünk már a figyelemről. Ahol a figyelem, ott az energia, igaz? Vagy nem? Idén erről is sokat tanultam. Itt van például a kvantum Zénó hatás, amely bizonyította, hogy az atomok nem mozognak, ha figyelik őket. Röviden: „A Heisenberg-féle kvantummechanikai határozatlansági reláció alapján egy adott részecske helyzetét és a sebességét egy időben nem lehet pontosan megmérni, mivel minél pontosabban mérjük meg annak a helyét, annál kevésbé ismerjük mozgásának sebességét és irányát – és fordítva. Ebből az következik, ha minél jobban figyelünk egy részecskét, annak helyét fogjuk megismerni, mozgását egyre kevésbé. A Quantum Zeno hatás szerint, ha egy részecskét figyelünk, az addig nem fog mozdulni, amíg figyeljük. – Szóval minél inkább figyelsz valamire, az annál inkább megáll!? – Merész feltételezés, de a Cornell Egyetem Ultrahideg kutatólaborjában ezt a hatást sikerült igazolni.” Kvantumszinten bármi megtörténhet és annak ellenkezője is egyszerre. Hello Schrödinger macskája.

 

Hívd életre, s engedd el

És akkor elkezdtem rendszeresen lőtérre járni Skeet-lövészetre (koronglövészet), ahol még szorosabban kezdtem megérteni a figyelést. Az összpontosítást és a koncentrációt. A kettő között a lényegi különbség, hogy az előbbinél a körülöttem lévő összes ponttal kapcsolatban vagyok. Egyszerre kapcsolódom a lőtérhez, minden személyhez aki ott van, a fegyverhez, a lőszerhez, a szélhez, a naphoz, a felhőkhöz, az esőhöz, a testemhez, a szívritmusomhoz, a légzésemhez, mindenhez. Egy adott pontig, mert az elsütőbillentyű meghúzásának pillanatában a gondolat egy tört részére kiesem ebből és semmivel sem állok kapcsolatban. Még a céllal sem. Sőt, az a legjobb, ha nem figyeltem a célra. Mert, ha célzok, akkor biztos, hogy nem találok. Csak az érzés van. Kérem a korongot… Figyelem elenged… Paff… Találat. – Azaz útjára engedtem valamit, amit aztán nem figyeltem többé, s mégis a megfelelő ritmussal utolérve találkozva vele, találatot értem el. És ezt elkezdtem az életben is csinálni. Elindítok, életre hívok valamit a szívemből, tiszta forrásból, elhintem, majd lesz ami lesz, és akkor amikor kell, megfelelő ritmussal beérik, és újra ott lesz a figyelmem, de csak annyira, amennyire szüksége lesz a tovább növekedéshez, hogy a túl sok figyelemmel se öljem meg. Addig is várakozásban vagyok, mert rájöttem, hogy a várakozás a hit próbájának szentsége.

 

Mérsékelt hedonizmus

Itt az ideje az életemben a mérsékelt hedonizmusnak, ami azt jelenti, hogy kényelmesen élvezem az életet, azt, amim van, már olyan apróságokban is, hogy kényelmes a ruhám vagy a kedvenc fotelem a törzshelyemen, hogy elégedett vagyok azzal is, hogy nem fázom. És ideje a figyelmemet is így kiegyensúlyozni, többek között a múlt-jelen-jövő között is. Lélekserpa, az előző életek krónikása is átalakul. Eleget merengtem és kísértem a múltba. Eközben azt tapasztaltam, hogy nagyon erős a negatív múlt megközelítés, a jelen determináltsága, hogy itt semmit nem lehet csinálni, a körülmények hibáztatása, stb, stb., s megdöbbentő a jövő(kép) orientáltságának hiánya, amivel én nem tudok azonosulni. Nagyon erős a nemzetünk múlt siratása. Hogy velünk ki mit követett el, mi minden törtétént. Sorra nőnek ki a Trianon emlékművek. Sokan csak a negatív dolgokat látják a múltban, még több negatív élményért mennek a múltba utazni, de ettől tehetetlenek a jelenben és nem vonzza őket a jövő. Hogy lehet így élni? Sehogy.

 

Építsük a jövőt

2020-tól a fókusz a jelen megéléséé és a stabil, élhető jövő építéséé, s csak annyit nézek vissza a múltba, amennyire szükséges. Mint vezetés közben a visszapillantó tükörbe nézve, hogy biztonságosan véghez vigyek egy előzés. Lélekserpaként is azokkal fogok együtt dolgozni, azokat utaztatom, akik a jövőt építik, s nem a múltat siratják.

Jó év volt. Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek éve volt. Feltártam számos dolgot, kibeszéltem minden titkom, lepakoltam, kinyíltam. A magányos farkas már nem magányos. Ideje lezárni és a pár napja elindult új fénnyel útra kelni. Elérkezett az együttműködés, a biztonság, a stabilitás korszaka. Éljenek az új szövetségek a legkisebb egységtől, a párkapcsolattól a nagy csoportokig.

Induljatok, nyíljatok. Építsetek hidakat! Szeressetek!

HÍRLEVÉL + JelentkezzHÍRLEVÉL – Feliratkozás

Akkor iratkozz fel, ha nyitott vagy az üzeneteimre és arra, amit itt kapni fogsz.

Kattints fent a Jelentkezés menüpontra, VAGY IDE, töltsd ki az űrlapot és jelentkezz bátran.

Az előző életes "UTALVÁNY" megvásárlásával pedig előre bebiztosíthatod az időpontodat, s előtte érdemes meghallhatnod ezt a vezetett MEDITÁCIÓT.

Én abban tudlak segíteni, hogy elkísérlek az utadon. Az én feladatom, hogy kísérjelek, támogassalak abban, hogy a felszínre tudd hozni a blokkod okát, feldolgozhasd jelen vagy előző életeid fájdalmas eseményeit, megszabadulj a szenvedéstartalmától vagy épp megbocsájthass saját magadnak. Az utazás célja, hogy a múlt eseményeinek feldolgozásával megérkezhess a jelenedbe. Az én célom pedig, hogy ebben melletted legyek. A munka jelentős része a Tiéd :)